Міноборони підтримує інноваційні програми для фронту — Катерина Черногоренко

10 травня 2024, 14:51 | ID: 71116
Міноборони підтримує інноваційні програми для фронту — Катерина Черногоренко Міноборони підтримує інноваційні програми для фронту — Катерина Черногоренко

Міністерство оборони підписало меморандум щодо співпраці з Defence Builder Accelerator (DBA) — програмою розвитку оборонних стартапів.

Мета співпраці — спільна допомога розробникам для створення технологічних рішень під запит Сил оборони і швидкої доставки їх на фронт.

У межах програми Defence Builder Accelerator до 15 оборонних стартапів впродовж 4 місяців будуть створювати систему менеджменту команди, оформлювати юридичну та фінансову структуру, ефективніше залучати інвестиції. Також учасники акселератору отримають доступ до тестувань на полігоні та швидкий зворотний зв'язок щодо застосування своїх розробок з поля бою. До участі в програмі запросили переможців першого Хакатону Міністерства оборони «Наступ машин».

«Поєднання військової, державної та бізнесової експертизи допоможе нам досягнути технологічної переваги над ворогом. Міноборони розпочало співпрацю з оборонними акселераторами, щоб швидше доставляти технології на фронт. Дякуємо Defence Bulder Accelerator за чіткі дії задля розвитку defence tech», — зазначила Катерина Черногоренко, заступниця міністра оборони України.

Участь у програмі можуть брати розробники оборонних технологій, які вже мають мінімально життєздатний продукт (MPV) або прототип (TRL4) у напрямках БПЛА, наземних та водних роботизованих комплексів, кібербезпеки, сенсорів тощо. Подати заявку щодо участі у акселераційній програмі DBA можна до 15 травня.

«Залучення експертизи Міноборони для команд дозволить створювати розробки, необхідні для поля бою. Попереду багато роботи, та я вірю, що ми разом реалізуємо ініціативи, які допоможуть нашим оборонним стартапам створювати технологічну зброю для військових», — додала Катерина Безсудна, співзасновниця та операційна директорка DBA.