Україна зацікавлена у створенні спільних підприємств з європейськими оборонними компаніями – Дмитро Кліменков

06 травня 2024, 16:25 | ID: 71104
Україна зацікавлена у створенні спільних підприємств з європейськими оборонними компаніями – Дмитро Кліменков Україна зацікавлена у створенні спільних підприємств з європейськими оборонними компаніями – Дмитро Кліменков

За короткий період співпраці з оборонною промисловістю ЄС Україна пройшла довгий шлях: від простого отримувача допомоги у 2022 році — до потенційного партнера, здатного обслуговувати та збирати першокласне і високотехнологічне озброєння європейських компаній.

Про це під час Українського оборонно-промислового форуму в Брюсселі заявив заступник Міністра оборони України Дмитро Кліменков.

За його словами, Міноборони очікує подальшого зростання інвестицій європейських оборонних компаній в Україну, появи нових технологій та промислових потужностей.

А ключова мета команди міністерства – забезпечити ЗСУ сучасною та ефективною зброєю.

«Україна зацікавлена у створенні спільних підприємств з європейськими оборонними компаніями. Основою для такої співпраці українського та європейського ОПК може стати озброєння, якого ми потребуємо передусім. Це засоби ППО, артилерійські системи та боєприпаси, засоби РЕБ, а також розвідувальні та ударні безпілотники»‎, – розповів Дмитро Кліменков.

Питання фінансування виготовлення пріоритетної зброї для ЗСУ на підприємствах українського ОПК також обговорювалося з Верховним представником ЄС з питань закордонних справ і політики безпеки, Віцепрезидентом ЄК Жозепом Боррелем.

У зустрічі, крім заступника Міністра оборони України Дмитра Кліменкова, взяли участь Міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олександр Камишін, Міністерка оборони Бельгії Людивін Дедондер й інші представники української та європейської делегацій.