«Прагнемо, щоб якомога більше українців вміли керувати безпілотниками»: Міноборони розпочинає співпрацю з Федерацією військово-технологічного спорту

28 лютого 2024, 14:52 | ID: 70727
«Прагнемо, щоб якомога більше українців вміли керувати безпілотниками»: Міноборони розпочинає співпрацю з Федерацією військово-технологічного спорту

Заступниця Міністра оборони Катерина Черногоренко та президент ГО «Федерація військово-технологічного спорту України» Артур Булигін підписали меморандум про співпрацю. 

Ціль меморандуму – підвищити рівень підготовки військовослужбовців ЗСУ, а також призовників, військовозобов'язаних та резервістів. 

«Розвиваємо культуру дронів в Україні. Прагнемо, щоб якомога більше українців вміли керувати безпілотниками та ефективно використовували їх на полі бою. Співпраця з Федерацією є одним із важливих кроків для цього», — наголосила заступниця Міністра з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій та цифровізації Катерина Черногоренко.  

Федерація залучатиме фахівців до навчання управлінню безпілотниками та іншими технологічними засобами.

У подальшому співпраця також охоплюватиме залучення навчальних закладів до проведення наукових досліджень та створення спеціальних програм військово-технологічного напрямку. 

«Співпраця Федерації військово-технологічного спорту України з Міністерством Оборони України є ключовою для забезпечення ефективного тренування та підготовки наших військових. Ця співпраця сприяє не лише фізичному, а й технологічному розвитку наших сил, забезпечуючи здатність впоратися з сучасними викликами та загрозам», – зазначив Артур Булигін. 

«У війні зі значно сильнішим ворогом ми маємо зробити ставку на розумні, асиметричні і технологічні методи. Саме тому нам потрібна технологічна мілітаризація суспільства. Такі проєкти дають можливість не гасити пожежі, а планувати на кілька кроків вперед», – додала засновниця та керівниця Victory Drones Марія Берлінська. 

Минулого тижня заступниця Міністра оборони закликала партнерів вкласти 1,5 мільярди євро у межах Коаліції дронів задля підтримки українського виробництва БПЛА.