Розпочався Київський міжнародний Форум з кібербезпеки 2024

07 лютого 2024, 21:12 | ID: 70486
Розпочався Київський міжнародний Форум з кібербезпеки 2024

Сьогодні розпочався перший Київський міжнародний форум з кібербезпеки 2024: «Стійкість під час кібервійни», співорганізатором якого є Міністерство оборони.

В рамках події навколо теми безпеки у кіберсфері об’єдналися представники держави і бізнесу, кіберспільноти, технологічні компанії та провідні експерти галузі.

Форум відкрив Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов. Під час своєї промови він зазначив, що цифровізований світ потребує серйозного кіберзахисту, та наголосив на тому, що реалізація української цифрової політики має вагоме значення для національної стійкості України.

Участь в офіційному відкритті серед інших також взяли Віцепрем’єр-міністр Михайло Федоров і заступник Міністра закордонних справ Антон Демьохін. Міністерство оборони представила заступниця Міністра з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій та цифровізації Катерина Черногоренко.

«Міноборони – це повноцінний лідер з розробки політик у кіберобороні та кіберзахисті усього, що стосується воєнної сфери», – наголосила заступниця Міністра.

Програма Форуму включає панельні дискусії та виступи на тему кіберстійкості від експертів з різних секторів. Спікери охоплюють різні теми – від обговорення першої світової кібервійни та українського досвіду до діалогу з великими державними і приватними підприємствами щодо безпекових кіберзаходів.

Подію започаткував Національний координаційний центр кібербезпеки (НКЦК) при РНБО України і Фонд цивільних досліджень та розвитку США (CRDF Global). Форум відбуватиметься за підтримки Державного департаменту США.

До організації Форуму, окрім Міністерства оборони, долучилися Служба безпеки України, Міністерство цифрової трансформації та Міністерство закордонних справ. Технологічними партнерами виступають компанія Cyber Unit Technologies та ГО «Інститут дослідження кібервійни» (ICWR).