САУ, БПЛА, міномет, спецтранспорт – у січні Міноборони допустило до експлуатації понад 40 нових зразків ОВТ

01 лютого 2024, 11:18 | ID: 70454

У січні 2024 року Міноборони допустило до експлуатації у військах понад 40 зразків озброєння та військової техніки (ОВТ) українського та іноземного виробництва – про це розповів заступник Міністра оборони України генерал-лейтенант Іван Гаврилюк.

Кодифікація – тобто допуск зразка ОВТ до експлуатації з присвоєнням йому номенклатурного номера НATO – дозволяє закуповувати його за кошти з державного бюджету у виробника для підрозділів Сил оборони України.  

У новому переліку допущених до експлуатації зразків ОВТ – САУ, міномет, спеціалізовані транспортні засоби, БПЛА.

Зокрема, перелік безпілотників різних модифікацій, які застосовуються ЗСУ, збільшився у січні на вісім одиниць. Також додалося вісім одиниць нових боєприпасів для БПЛА.  

У переліку допущених до експлуатації в українському війську зразків також є техніка іноземного виробництва. Зокрема, британська 155-міліметрова самохідна артилерійська установка, 120-міліметровий самохідний міномет польського виробництва (на шасі БТР ).

Окрім того, прийнято два типи рятувальних парашутів вітчизняного виробництва, які замінять парашутні рятувальні системи радянської розробки.