Інноваційні розробки: підсумки першого хакатону Міноборони «Наступ машин»

30 січня 2024, 17:51 | ID: 70443
Інноваційні розробки: підсумки першого хакатону Міноборони «Наступ машин» Інноваційні розробки: підсумки першого хакатону Міноборони «Наступ машин» Інноваційні розробки: підсумки першого хакатону Міноборони «Наступ машин» Інноваційні розробки: підсумки першого хакатону Міноборони «Наступ машин»

28-29 січня Міноборони провело перший Хакатон для вдосконалення безпілотних систем на фронті. Він об'єднав понад 450 розробників, інженерів та винахідників, які створюють новаторські рішення для розв'язання різноманітних військових завдань. 

32 команди вже презентували свої проєкти членам журі — експертам з військових структур та цифрових технологій. 

«Безпілотні системи змінюють хід війни: саме на дрони припадає більшість втрат в армії ворога. Хакатон «Наступ машин» — це майданчик для того, щоб ми швидше впроваджували інноваційні рішення на передовій і могли ефективно захищати наші території»,зазначила заступниця Міністра оборони з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій та цифровізації Катерина Черногоренко. 

Робота з усіма учасниками Хакатону продовжується. За результатами оцінок журі оберуть 12 переможців, які отримають фінансову підтримку від D3 Venture Capital Firm та Kyiv School of Economics для реалізації своїх розробок. 

«Хакатон показав, наскільки сильно розвинулась індустрія miltech в Україні менше, ніж за два роки. Сотні учасників створюють, впроваджують інновації та діляться ними між собою задля перемоги України. Вплив цієї події проявиться в досягненнях у робототехніці та багатьох інших критичних сферах, що полегшать ведення бойових дій для військових», – поділилася враженнями від заходу керуюча менеджерка компанії D3 Venture Capital Firm Евелін Бучацький. 

«Сьогодні Україна воює з армією, яка значно переважає за чисельністю. Та якщо ворог обирає тактику воювати «м’ясом», то ми воюємо розумом, використовуючи неординарні технологічні розробки. Цей Хакатон продемонстрував, що ми можемо генерувати ефективні рішення навіть у стислі терміни. Так, безумовно, усі вони потребують доопрацювання, проте це ті рішення, які невдовзі точно посилять наших військових на фронті», – наголосила керівниця defence tech кластеру Brave 1 Наталя Кушнерська. 

Хакатон «Наступ машин» реалізований за ініціативи Міністерства оборони України. Співорганізаторами заходу є Генеральний штаб ЗСУ, Міністерство з питань стратегічних галузей промисловості і defence tech кластер Brave1.