Міноборони розбудовує систему вивчення досвіду війни - заступник Міністра оборони Станіслав Гайдер зустрівся з делегацією Інституту миру США

26 січня 2024, 12:14 | ID: 70419
Міноборони розбудовує систему вивчення досвіду війни - заступник Міністра оборони Станіслав Гайдер зустрівся з делегацією Інституту миру США Міноборони розбудовує систему вивчення досвіду війни - заступник Міністра оборони Станіслав Гайдер зустрівся з делегацією Інституту миру США

Заступник Міністра оборони України Станіслав Гайдер провів у Києві зустріч із делегацією Інституту миру США на чолі з колишнім послом Сполучених Штатів Америки в Україні, віцепрезидентом з питань Європи та росії в Інституті миру США Вільямом Тейлором.

Під час зустрічі заступник Міністра поінформував американську сторону про інституційні зміни, які тривають у Міністерстві, а також про задачі, які стоять перед відомством у середньостроковій перспективі. Серед них:

  • розбудова нової моделі Міноборони, як координатора сил оборони

  • підвищення прозорості оборонних закупівель

  • упорядкування отримання військової допомоги від країн-партнерів 

За словами заступника Міністра, ще одним важливим завданням нині є розбудова системи вивчення набутого військового досвіду (lesson learned). 

Сторони обмінялися думками з приводу можливостей посилення безпекових гарантій України, а також переговорних стратегій щодо отримання Україною офіційного запрошення про початок переговорів щодо вступу у НАТО в контексті запланованого на липень у Вашингтоні саміту країн-членів Північноатлантичного Альянсу.    

«Україна є ключем безпеки Європи, та доки триватиме російська агресія, під прямою загрозою перебуває низка європейських країн. Членство України в НАТО є найбільш надійною гарантією безпеки України. Міністерство оборони України демонструє суттєвий прогрес у виконанні домовленостей, і ми розраховуємо на вас і на саміт, який відбудеться у Вашингтоні», – зазначив заступник Міністра.