76% від потреби літньої форми для військовослужбовців ЗСУ вже на складах

14 квітня 2023, 15:38 | ID: 69632
76% від потреби літньої форми для військовослужбовців ЗСУ вже на складах 76% від потреби літньої форми для військовослужбовців ЗСУ вже на складах 76% від потреби літньої форми для військовослужбовців ЗСУ вже на складах 76% від потреби літньої форми для військовослужбовців ЗСУ вже на складах 76% від потреби літньої форми для військовослужбовців ЗСУ вже на складах 76% від потреби літньої форми для військовослужбовців ЗСУ вже на складах 76% від потреби літньої форми для військовослужбовців ЗСУ вже на складах 76% від потреби літньої форми для військовослужбовців ЗСУ вже на складах 76% від потреби літньої форми для військовослужбовців ЗСУ вже на складах

Станом на 10 квітня 2023 року потреба у костюмах літніх польових на речових складах забезпечена на 76%. Ще 244 тисячі комплектів знаходяться на Об‘єднаних центрах забезпечення і ще 280,9 тисяч комплектів надійде від промисловості до кінця квітня. Загальна забезпеченість виконана на 100%. Формується резерв.

Крім того, речові склади Збройних Сил України мають достатньо запасів літньої форми, і критична потреба відсутня.

Забезпечення літньою формою військовослужбовців ЗСУ – одне із пріоритетних завдань, що стоїть перед Міністерством оборони України. Процес відбувається планово, відповідно до норм забезпечення речовим майном військовослужбовців Збройних Сил України та Державної спеціальної служби транспорту в мирний час та особливий період. Для всіх предметів речового майна встановлено строки їх експлуатації. Враховуються об‘єктивні чинники, які можуть виникати в умовах зіткнення з ворогом та ведення бойових дій.

Процес вдосконалення системи речового забезпечення військовослужбовців, щоб оперативно покривати усі потреби ЗСУ, які надходять до Міністерства оборони від Генерального Штабу, відбувається постійно.

Міністерство оборони системно виходило і виходить з комунікацією, інформує про усі надходження, накопичення резерву та порядок доставлення однострою на передову.

Для забезпечення військовослужбовців літньою формою одягу високої якості Міноборони залучає до співпраці вітчизняних постачальників.

Постійно триває процес укладення договорів. Він складний та тривалий, має ряд нюансів, і окремі предмети речового майна літньої номенклатури можуть надходити від Сил логістики до речових складів із затримкою. Причиною чого є необхідність безпечного транспортування. Але всі елементи комплекту надходять, і потреби військових забезпечуються.

До того ж потрібно враховувати питання розподілу і логістики у військах.