«Підтримка та військова допомога США є однією з ключових для наших успіхів на полі бою», – Андрій Шевченко

04 квітня 2023, 10:30 | ID: 69557
«Підтримка та військова допомога США є однією з ключових для наших успіхів на полі бою», – Андрій Шевченко «Підтримка та військова допомога США є однією з ключових для наших успіхів на полі бою», – Андрій Шевченко

Заступник Міністра оборони України з питань європейської інтеграції Андрій Шевченко зустрівся у Києві з представником Конгресу США доктором Річем Маккорміком.
Заступник Глави Міноборони подякував Уряду та народу США за всебічну підтримку України з перших днів повномасштабного вторгнення рф. Він зазначив, що військова допомога США є однією з ключових для наших успіхів на полі бою.
– США повинні пишатися тим, що допомагають Україні. Нашим дружнім країнам потрібно продовжувати далі працювати і триматися разом. Час – дуже важлива річ, і це також добре розуміє ворог. Саме тому просимо надавати ЗСУ необхідні ресурси настільки швидко, наскільки це зараз можливо. Ми потребуємо нарощення спроможностей нашого війська. Щоб досягнути успіху у наземних військових операціях, Україні потрібна перевага в повітрі та відповідна зброя від іноземних партнерів. Роль США у цьому процесі – вирішальна, – зазначив Андрій Шевченко.
Заступник Міністра оборони також наголосив, що сьогодні Україна є першою державою, яка під час реальних бойових дій використовує найсучасніші західні зразки озброєння.
– Ми ділимося унікальним бойовим досвідом з партнерами. Всі зацікавлені у такому союзнику, як Україна. Ці набуті знання повинні передаватися країнам, які нас нині підтримують, – прокоментував Андрій Шевченко.
Він висловив сподівання на майбутній саміт НАТО, який пройде у Вільнюсі в липні 2023 року.
– Маємо надію, що Україна отримає не тільки позитивний сигнал від партнерів, але й практичні рішення та пропозиції щодо повноправного членства в НАТО. Набутий нашими військовими досвід у війні з росією стане суттєвим внеском у посилення оборонних спроможностей Альянсу, – сказав Андрій Шевченко.
Американського конгресмена ознайомили з запровадженою в Міноборони логістичною програмою LOGFAS, якою користуються всі члени НАТО, і яка дозволяє моніторити постачання Україні озброєння і контролювати рух МТД від країн-партнерів.
Річ Маккормік висловив захоплення боротьбою нашого народу, відвагою захисників і захисниць та запевнив у подальшій підтримці України на шляху до перемоги.
Конгресмен високо оцінив використання ЗСУ західної зброї та зусилля України щодо забезпечення максимальної прозорості в питаннях використання безпекової допомоги.