Міноборони та «Державний оператор тилу» провели робочу нараду з постачальниками продуктів харчування для ЗСУ

16 березня 2024, 16:49 | ID: 70849
Міноборони та «Державний оператор тилу» провели робочу нараду з постачальниками продуктів харчування для ЗСУ Міноборони та «Державний оператор тилу» провели робочу нараду з постачальниками продуктів харчування для ЗСУ

Заступники Міністра оборони України Дмитро Кліменков та Віталій Половенко, а також генеральний директор «Державного оператора тилу» Арсен Жумаділов провели робочу нараду з компаніями, які вже за два тижні постачатимуть харчування для Збройних Сил України. Сторони обговорили питання організації процесу поставок та контролю якості продуктів.

«Наша мета – щоб українські військові мали неперервне та найкраще харчування. Прагнемо до сучасних стандартів управління ланцюгами постачання та впровадження нових технологій забезпечення наших військових продуктами, – звернув увагу заступник Міністра оборони України Дмитро Кліменков. – Повинні створити надійну систему, на яку можна буде покладатися у будь-який час та у будь-яких умовах».

Нещодавно «Державний оператор тилу» у межах реформи передачі закупівель продуктів від Міноборони до оператора уклав перші контракти на постачання харчування для Збройних Сил України за 13 секторами, які охоплюють всю Україну. Середня ціна за комплект склала 111,49 грн. 

«Це наш перший крок у реформуванні системи забезпечення ЗСУ харчуванням. Всі законтрактовані компанії – це український бізнес з власними виробничими потужностями. Це дає привід для обґрунтованого оптимізму щодо спроможностей нових постачальників виконувати свої зобов’язання системно та якісно», – зазначив Арсен Жумаділов.