Харчування учасників українсько-американських командно-штабних навчань «Rapid Trident — 2018»

10 вересня 2018, 15:32 | ID: 43411
Харчування учасників українсько-американських командно-штабних навчань «Rapid Trident — 2018» Харчування учасників українсько-американських командно-штабних навчань «Rapid Trident — 2018» Харчування учасників українсько-американських командно-штабних навчань «Rapid Trident — 2018» Харчування учасників українсько-американських командно-штабних навчань «Rapid Trident — 2018» Харчування учасників українсько-американських командно-штабних навчань «Rapid Trident — 2018» Харчування учасників українсько-американських командно-штабних навчань «Rapid Trident — 2018» Харчування учасників українсько-американських командно-штабних навчань «Rapid Trident — 2018» Харчування учасників українсько-американських командно-штабних навчань «Rapid Trident — 2018» Харчування учасників українсько-американських командно-штабних навчань «Rapid Trident — 2018» Харчування учасників українсько-американських командно-штабних навчань «Rapid Trident — 2018» Харчування учасників українсько-американських командно-штабних навчань «Rapid Trident — 2018» Харчування учасників українсько-американських командно-штабних навчань «Rapid Trident — 2018» Харчування учасників українсько-американських командно-штабних навчань «Rapid Trident — 2018» Харчування учасників українсько-американських командно-штабних навчань «Rapid Trident — 2018»

Участь в навчаннях — це завжди, перш за все, фізичне навантаження. Адже більшу частину часу наші військові разом з представниками іноземних контингентів проводять в полі та відпрацьовують навички бойової взаємодії. Але ж «голодний солдат в полі не воїн». Тому, для організації харчування учасників українсько-американських командно-штабних навчань із залученням військ «Репід Трайдент — 2018» («Rapid Trident — 2018») застосовано передові технології тилового забезпечення, на які зараз переходять Збройні Сили України.

До того ж, на території міжнародного центру миротворчості та безпеки одночасно відбувається ще кілька тренувань та тактичних підготовок, як із залученням іноземних військ, так і без них. Їжу на всіх готують професійні кухарі.

— Ми завжди уважно підходимо до складання меню. Адже потрібно враховувати смаки та побажання представників різних національностей, чиї кухні часто-густо кардинально відрізняються як в приготуванні їжі, так і в наборі продуктів, — розповіла шеф-кухар Руслана Бутник.

Традиційно іноземцям подобаються український борщ, вареники та пампушки. А українські бійці добре оцінили різні канадські соуси та способи приготування м’яса, скажімо, за болгарськими рецептами. Також окремо розроблено вегетаріанське меню.

— Деякі рецепти нам доводилось буквально створювати разом з кухарями інших країн. Справа в тому, що в нас просто немає таких продуктів або вони дещо інші. Так, наприклад, народилась вже наша страва, яку ми назвали «м’ясо по-канадськи», — продовжила шеф-кухар Руслана Бутник.

Система харчування побудована за мережевим принципом: все готується на одній кухні, а потім розвозиться до їдалень базових містечок, де мешкає особовий склад. За потреби, всіх військовослужбовців, що не встигають повернутись до базового містечка, забезпечують сухими пайками або аналогічними американськими. Особлива увага приділена чистоті та гігієні.

— Ми дуже уважно ставимось до питань дотримання санітарних вимог, так для прибирання встановлена автоматична німецька система, яка сама контролює та дозує кількість спеціального антисептика. Посуд миється теж автоматично, — наголосив завідувач виробництвом Любомир Мокрий.

За необхідністю, кухарі використовують одноразовий посуд.

Об’єднаний прес-центр «Rapid Trident — 2018»