Під час розробки та впровадження нової норми харчування враховано іноземний досвід та рекомендації науковців

11 квітня 2018, 16:10 | ID: 39766
Під час розробки та впровадження нової норми харчування враховано іноземний досвід та рекомендації науковців Під час розробки та впровадження нової норми харчування враховано іноземний досвід та рекомендації науковців

На цьому сьогодні, 11 квітня, під час брифінгу у Прес-центрі Міністерства оборони України наголосив заступник начальника Управління розвитку продовольчого забезпечення Головного управління розвитку та супроводження матеріального забезпечення Збройних Сил України підполковник Олександр Хмиз.

— Під час розробки та впровадження нової норми харчування враховано досвід держав-членів НАТО, а також досвід використання індивідуальних раціонів харчування (MRE) у 2014 році під час проведення АТО. Також враховано рекомендації науковців. Значна увага приділялася виду пакування комплектувальних складових, проведено зустрічі з українськими та іноземними виробниками пакувальних матеріалів, — зазначив офіцер.

За його словами, за результатами проведеної роботи в якості пакувального матеріалу для готових страв визначено реторт-пакет — це гнучка упаковка, яка складається зі спеціальних багатошарових плівок, які витримують високі температури при стерилізації. Завдяки своїм технічним характеристикам він забезпечує збереження продуктів та має переваги під час застосування.

— Було проведено дослідження складових нової норми на відповідність показникам якості та безпечності, здійснено апробацію нового пайка у бойових підрозділах в районі проведення АТО, під час виконання військовослужбовцями завдань за призначенням. За результатами апробації належно оцінено смакові якості готових страв та зручність упаковки, а також надано пропозиції щодо доцільності використання безполуменевого нагрівача їжі (БНЇ), — повідомив підполковник Олександр Хмиз.