Побут захисників України. «Ресторан на передовій»

22 серпня 2019, 16:11 | ID: 51950
Побут захисників України. «Ресторан на передовій» Побут захисників України. «Ресторан на передовій» Побут захисників України. «Ресторан на передовій»

Олександр Віталійович — дипломований спеціаліст, кухар із багаторічним досвідом, останні кілька років боєць 14-ї окремої механізованої бригади. За своє життя попрацював у багатьох кафе та ресторанах, готував на весільних бенкетах, приватних вечірках і корпоративах. Каже, почав готувати з дитинства. Та попри солідний кухарський стаж, процес приготування їжі для нього досі надзвичайно цікавий.

Про таких людей кажуть, фанат своєї справи. Тож щоразу, як бригада прибуває в район бойових дій, першим ділом шукає підходяще місце для свого «ресторану на передовій». Цієї ротації заклад польового харчування Олександр розмістив у старому бліндажі. Разом із побратимами привели його до ладу, переобладнали та устаткували необхідним кухонним приладдям.

— Вийшов майже ресторан із модною нині відкритою кухнею. А що, у нас добре злагоджений підрозділ: хлопці люблять смачно поїсти, а я — готувати, — сміється Олександр. — Меню залежить від заявок побратимів і переліку продуктів, що постачають. Із продовольчим забезпеченням нині проблем немає. Можна приготувати різноманітні страви. Але хлопці все частіше просять зробити щось по-домашньому. Готуємо борщ, голубці, відбивні, котлети, вареники, картоплю зі шкварками. Я переконаний, що смачна їжа, приготовлена з душею, знімає стрес і робить людей щасливішими.

Олександр Олехнович, Інформагентство Міноборони АрміяInform

Відео: Військове телебачення