Оборонне відомство вживає заходів з метою належного забезпечення харчування військовослужбовців ЗС України

29 січня 2016, 16:48 | ID: 17476 | Переглядів: 1092

«Наразі харчування військовослужбовців Західної морської бази Військово-Морських Сил Збройних Сил України відбувається за стандартами, за якими військові моряки харчувалися до дати запровадження експериментальної системи харчування — 16 вересня 2015 року. Тобто, це ті норми і стандарти, за якими сьогодні харчуються всі Збройні Сили України».

Про це сьогодні, 29 січня, повідомила представник Проектного офісу реформ Міністерства оборони України Діана Петреня.

За її словами, на даний час за результатами експерименту із запровадження альтернативної системи харчування в окремих військових частинах Збройних Сил України Міністерство оборони склало звіт, який направлений на розгляд до Кабінету Міністрів України.

У звіті наводяться фінансові показники проведення експерименту, результати аудиту, а також пропозиції щодо продовження експерименту на термін, визначений Міністерством оборони України, та його поширення ще на декілька військових частин. Як наголосила Діана Петреня, при цьому пріоритет буде надаватися бойовим частинам.

На даний час термін дії договорів, укладених Міністерством оборони України на постачання продуктів по експерименту, закінчився. Відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України, Міністерством оборони проведено торги на закупівлю продуктів відповідно до затвердженого Міноборони каталогу на строк до 31 березня.

До моменту підписання договорів харчування військовослужбовців Західної морської бази Військово-Морських Сил Збройних Сил України забезпечується постачальником послуг з харчування, з яким Міністерство оборони України завбачливо уклало відповідний договір.

Таким чином, на сьогоднішній день робота з удосконалення та покращення системи харчування військовослужбовців у Міністерстві оборони України продовжується.

Нагадаємо, що в ході експерименту, який почав діяти у двох військових колективах Збройних Сил України з 16 вересня 2015 року, військові частини отримали можливість замовляти продукти харчування за електронним каталогом, виходячи з переліку меню на день, тиждень і місяць. Приготування їжі для особового складу покладається на військових кухарів як в пункті постійної дислокації, так і у відриві від нього — на полігонах, виїздах та під час виконання завдань в зоні АТО. При цьому господарські роботи виконує цивільний персонал.

У такий спосіб організоване харчування у країнах НАТО, миротворчих місіях тощо.



https://goo.gl/2h57ki